Uczenie prowadzone jedynie w formie wykładowej jest bardzo mało efektywne dlatego na zajęciach w Centrum Kształcenia Zawodowego na turnusach teoretycznego dokształcania młodocianych pracowników stosujemy różne metody pracy. Są nimi na przykład: burza mózgów, ćwiczenia w parach lub grupach, dyskusje, prezentacje, analiza filmów i dokumentów.
Potwierdzeniem tego są zdjęcia z zajęć z przedmiotu Technologie produkcji cukierniczej. Młodociani przeprowadzają ocenę organoleptyczną różnych mąk, degustują owoce suszone, kandyzowane i liofilizowane.
Nauczyciele na turnusach kierują się zasadą, że efektywne szkolenie musi zawierać przede wszystkim liczne ćwiczenia dla uczestników, które pozwolą im utrwalić nowo nabytą wiedzę w praktyce i sprawią, że zajęcia nie będą nudne.
Informacje
Adres
ul. Jana Matejki 9, 07-200 Wyszków
sekretariat@cku-wyszkow.edu.pl
Adres skrytki ePUAP:
/CKU_Wyszkow/SkrytkaESP
Adres do e-doręczeń:
AE:PL-47952-93754-FHJFE-15
Dane
NIP: 762 – 10 – 13 – 681
REGON: 000202407