Kucharz

Kwalifikacja: HGT.12. Przygotowanie i wydawanie dań

Okres trwania nauki: 2 semestry
Forma: zaoczna, zajęcia teoretyczne odbywają się on -line, praktyczne – stacjonarnie

Kucharz to doskonały zawód dla Ciebie, jeśli Twoją pasją jest gotowanie.
Podczas nauki zdobędziesz obszerną wiedzę oraz profesjonalną praktykę w dziedzinie gastronomii. Poznasz zasady żywienia, technologii gastronomicznej oraz obowiązujących przepisów i wymogów sanitarnych. Nabędziesz umiejętności sporządzania potraw i napojów, a także ich odpowiedniej ekspozycji i ekspedycji.

Kształcąc się w tym zawodzie zdobędziesz wiedzę i umiejętności z zakresu:

  • stosowania zasad prawidłowego odżywiania,
  • zasad przygotowywania żywności,
  • posługiwania się narzędziami, maszynami i urządzeniami przy przygotowywaniu posiłków,
  • stosowania odpowiednich technik sporządzania potraw.

 

> Wniosek rekrutacyjny <

> Skierowanie na badania <

Skip to content