
Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro
29 marca słuchacze Kwalifikacyjnego Kursu Zawodowego HGT.12 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych z innowacją – dietoterapia i profilaktyka żywieniowa wraz z nauczycielami zawodu – Anną Przesmycką i Dorotą Lewandowską, brali udział w największym i najważniejszym wydarzeniu targowym – Międzynarodowych Targach Gastronomicznych EuroGastro odbywających się w Nadarzynie.
Uczestnicy wyjazdu zapoznali się z różnorodną ofertą produktów, usług i rozwiązań dla gastronomii. Zobaczyli najnowsze specjalistyczne wyposażenie i akcesoria do wyposażenia zaplecza kuchennego oraz obsługi konsumentów. Ponadto mieli okazje uczestniczyć w pokazach gastronomicznych, spotkać międzynarodowe autorytety kulinarne, edukować się podczas ciekawych prelekcji.
Słuchacze w licznych degustacjach poznali nowe smaki potraw i napojów, sposoby serwowania potraw oraz zostali wtajemniczeni w kulturę picia kawy smakując różne mieszanki parzone w nowoczesnych ekspresach.
Dla młodzieży była to praktyczna lekcja zawodu, konfrontacja wiedzy zdobytej w szkole z obecnym innowatorskim rynkiem gastronomicznym. Dla nauczycieli uzupełnienie wiedzy o nowości branżowe.