Na turnusie teoretycznego dokształcania młodocianych pracowników w zawodzie Cukiernik
uczestnicy kształcą się między innymi, w zakresie poznania surowców, technik i technologii produkcji różnych rodzajów ciast, w tym ciast piernikowych.
Podczas zajęć w dniu 18 grudnia 2024r. z przedmiotu ,,Technologie produkcji cukierniczej” prowadzonych przez panią Ewę Omelianowicz, młodzież ,,wyposażona” już w wiedzę teoretyczną, miała możliwość sprawdzić swoje umiejętności w dekorowaniu pierników kolorowymi lukrami. Uczestnicy wykonali najpierw projekt dekoracji a następnie realizowali swoje pomysły w praktyce. Zajęciom towarzyszyło wiele emocji i radości, bo sztuka dekoracji ciast nie jest taka łatwa. Pierniki pięknie wyglądały i wybornie smakowały, trudno było wskazać jeden najładniejszy. W sali wyczuwało się nie tylko zapach pierników ale również atmosferę nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia.
Informacje
Adres
ul. Jana Matejki 9, 07-200 Wyszków
sekretariat@cku-wyszkow.edu.pl
Adres skrytki ePUAP:
/CKU_Wyszkow/SkrytkaESP
Adres do e-doręczeń:
AE:PL-47952-93754-FHJFE-15
Dane
NIP: 762 – 10 – 13 – 681
REGON: 000202407