PIERNIKI I ZAPACH ŚWIĄT

Na turnusie teoretycznego dokształcania młodocianych pracowników w zawodzie Cukiernik uczestnicy kształcą się między innymi, w zakresie poznania surowców, technik i technologii produkcji różnych rodzajów ciast, w tym ciast piernikowych. Podczas zajęć w dniu 18 grudnia 2024r. z przedmiotu ,,Technologie produkcji cukierniczej” prowadzonych przez panią Ewę Omelianowicz, młodzież ,,wyposażona” już w wiedzę teoretyczną, miała możliwość sprawdzić swoje umiejętności w dekorowaniu pierników kolorowymi lukrami. Uczestnicy wykonali najpierw projekt dekoracji a następnie realizowali swoje pomysły w praktyce. Zajęciom towarzyszyło wiele emocji i radości, bo sztuka dekoracji ciast nie jest taka łatwa. Pierniki pięknie wyglądały i wybornie smakowały, trudno było wskazać jeden najładniejszy. W sali  wyczuwało się nie tylko zapach pierników ale również atmosferę nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia.    
Skip to content